Американският щат Колорадо е популярна дестинация за международни студенти. Държавният университет на Колорадо във Форт Колинс е един от най-големите в щата. Какво привлича толкова много студенти от други страни, разказва Voice of America (VOA).

Дъстин Морено от Панама заявява, че американското образование ще му помогне да реши проблемите в земеделския сектор на страната си.

„Реших да дойда в Америка, за да получа магистърска степен, защото Америка има един от най-силните университети в селскостопанския сектор. Знам, че английският е език, който е говорим навсякъде", споделя той.

Морено е изразявал притеснения, че процесът на приемане ще бъде труден. Но споделя, че университетът е помогнал с двуседмичен курс по английски език, който е предназначен за международни студенти преди обучението им.

Университетът помага да се подготвят студенти за работа в САЩ, като фокусът е върху програмите на английски.

Лоръл Бонд е преподавател в международните програми на държавния университет в Колорадо.))

„Преподаването на английски в такава среда е най-голямата привилегия в живота ми. Това отваря много възможности за моите студенти, но също така създава огромна бариера, ако нямате не говорите добре английски“, споделя той.

Морено споделя още, че обучението в САЩ е помогнало за изграждането на увереността му.

"Вярвайте в себе си. Знам, че това понякога е трудно. Ще почувствате, че не можете да го направите, но със сигурност можете", казва той.

През изминалата година кампусът на Щатския университет в Колорадо включва международни студенти от почти 30 държави.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Voice of America (VOA)