Временно спират финансирането на проекти от Фонд „Научни изследвания
Временно спират финансирането на проекти от Фонд „Научни изследвания / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Временно спират финансирането на проекти от Фонд „Научни изследвания"
65210
Временно спират финансирането на проекти от Фонд „Научни изследвания"
  • Временно спират финансирането на проекти от Фонд „Научни изследвания"

Временно се преустановява финансирането на проекти от Фонд „Научни изследвания".

Това заяви министърът на образованието Анелия Клисарова, като допълни, че решението е взето на база на откритите нарушения.

След като вчера управителят на Фонд "Научни изследвания" академик Владимир Овчаров подаде оставка, Клисарова ще поиска примерът му да бъде последван и от всички членове на борда на фонда.

Клисарова бе категорична, че и новото ръководство на фонда не се е съобразило с препоръките, направени след проверките на предишните ръководители.

Образователният министър каза още, че добрите проекти ще получат финансиране, но това ще стане след изработка на вътрешни правила.

Агенцията за държавната финансова инспекция отново ще направи проверка на състоянието на фонда.

„Проектите, на които е започнато финансирането, то няма да бъде прекъснато. А по новите мерки ще работят новите проекти, които още не са започнали и не са финансирани. Не мога да дам точен срок, трябва да видим кога ще приключи проверката, която смятам, че ще започне още от следващата седмица и е въпрос на изпълнителния съвет и на новия управител да направят така, че да се спазват всички разпоредби и да има законосъобразно финансиране на проектите", добави Клисарова.