Танцьори от Молдова и Китай със златни медали на балетния конкурс във Варна
Танцьори от Молдова и Китай със златни медали на балетния конкурс във Варна / netinfo

Танцьори от Молдова и Китай спечелиха златните отличия на Международния балетен конкурс във Варна. Призьорите бяха обявени от съорганизатора на състезанието Илко Раев.

Журито не присъди Голямата награда на град Варна. При жените старша възраст златото спечели Кристина Терентиев от Молдова. На второ и трето място се класират представителки на Южна Корея - Сео Хие Хан и Санг Еун Лий, съобщава БТА.

Златният медал при мъжете старша възраст е за Ю Женг от Китай. На второ място е неговият сънародник Ий Хуанг, а третата награда печелят Юдай Фукуока от Япония и Родриго Алмаралес Гонзалес от Куба.

При младшата възраст журито даде най-висока оценка на Уитни Дженсън от САЩ. Тя печели Специалното отличие "Варна 2008" и медал. При девойките отличие I степен бе дадено на Фуми Канеко от Япония. Второ място не се присъжда, а наградата III степен е за Еун Уон Лий от Южна Корея.

Журито не дава отличие I степен на юношите. На втора позиция се класира Осиел Владимир Гуно Мартинес от Куба, а на трета - Сиао Донг Ма от Китай и Дмитрий Загребин от Русия.

Други новини от Варна