Проведоха колективна медитация в 11 часа и 11 минути в светилището Св. Иван
Проведоха колективна медитация в 11 часа и 11 минути в светилището Св. Иван / снимка: Impact Press Group
Проведоха колективна медитация в 11 часа и 11 минути в светилището "Св. Иван"
46950
Проведоха колективна медитация в 11 часа и 11 минути в светилището "Св. Иван"
  • Проведоха колективна медитация в 11 часа и 11 минути в светилището "Св. Иван"

Точно в 11 часа и 11 минути в светилището „Св. Иван" в полите на Средна гора се проведе колективна медитация. Според един от организаторите Иван Гарабитов, който е последовател на йога философията, шестте единици превръщат днешната дата в силно енергиен ден, а мястото, на което се извърши медитацията - едно от кътчетата с най-много положителна енергия в света.

Според Гарабитов, когато в такъв момент много хора с позитивни нагласи се съберат на едно място, те са способни да предизвикат повече мир, любов и хармония в страната ни.

"Това са едни от най-големите енергийни центрове в света. На това място човек се потапя в един океан от спокойствие и забравя всякакво негативно нещо, което му се е случило, всякакви напрежения, които ги има, изключва системите и след 1-2 часа престояване на тези места, той се връща нов човек. Половин час медитация се равнява от 5 до 7 дни активна почивка. А повече от 1-2 часа вече отива много напред - 15-20 дни", каза още Гарабитов.

По думите на Гарабитов няма болен дух и здраво тяло, нито обратното. Стресът, страхът, агресията и депресията са единствените причинители на всички възможни болести, обясни още той.