Перник и Тян Дзин ще си сътрудничат в културния обмен
Перник и Тян Дзин ще си сътрудничат в културния обмен / netinfo

Подписването на договор за сътрудничество между Перник и китайския град Тян Дзин обсъдиха на среща китайският министър Тиан Ченпин и кметът на българския град Росица Янакиева.

Отношенията между Перник и китайския град ще се базират първоначално на контакти в сферата на културата, каза след срещата си с китайския министър кметът на Перник Росица Янакиева.

По време на разговора гостите проявиха интерес и към предприетите действия от наша страна по усвояване на европейските фондове, като изразиха готовност за сътрудничество и в тази насока, допълни Янакиева.

Министърът на труда и социалното осигуряване на Китайската народна република бе сред официалните гости на продължаващия трети ден в Перник 17-ти международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” 2008. Министър Тиан Ченпин отбеляза, че и в Китай има подобна традиция като българската, при която хората се преобличат и танцуват с идеята да властва доброто.

Във връзка с визитата си в България министърът каза, че министерствата на труда на двете страни трябва да гарантират правата и да регулират правилата, по които българите и китайците ще работят съответно в двете държави.