Промяната
Промяната / netinfo
Над 33 000 вече гласуваха за своя фаворит сред финалистите
Остават само четири дни, в които публиката може да се запознае с решенията на социалните предприемачи – финалисти в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА и да избере кого от тях да подкрепи със своя глас. До 23:59 ч. на 5 февруари, понеделник, всеки може да даде своя глас за един от тях на www.nova.bg/promyanata, а повече от 33 000 души вече гласуваха за своя фаворит.

Припомняме, че за победата тази година се борят:

Милена Ташкова и София Фердинандова с Живот на килограм – училищна програма за превенция на хранителни разстройства сред учениците от 5 до 12 клас, целяща да информира подрастващите за връзката между възприемането на външния вид, справянето с негативните емоции и отношението към храната.

Виктория Величкова и Яна Липованска с Маргаритка – проект, който цели да осигури висококачествено музикално и 3D видео съдържание на български език за най-малките деца (0-5 г.), както и музикални детски площадки на открито.

Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова с Оле Мале – онлайн платформа в подкрепа на майките на деца с увреждания, която популяризира ръчния им труд, осигурявайки им финансова независимост, както и по-добро качество на живот – за тях и децата им.

Иван Димов и Николета Габровска със Сингъл Степ - фондация, която подкрепя младежи от ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) общността, техните родители и приятели в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация.

Поради лични причини Поли Янкова, основател на MindHub и пети финалист в ПРОМЯНАТА тази година, няма възможност да продължи участието си в конкурса ПРОМЯНАТА и се оттегли от онлайн гласуването.

Тримата финалисти, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса – среща с жури, което включва представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Те ще представят проектите си и пред детско жури. Големият победител в ПРОМЯНАТА 2017/2018 ще бъде избран на 12 февруари от двете журита и ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а вторият и третият - по 15 000 лв. Допълнително и петимата финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години, в рамките на които ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.