Оперната прима Монсерат Кабайе представя най-доброто от репертоара си в София
Оперната прима Монсерат Кабайе представя най-доброто от репертоара си в София / BG Sound Stage

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе и нейната дъщеря Монсерат Марти са подбрали най-доброто от репертоара си за концерта си в София. Двете ще пеят на една сцена на 27 септември в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от BG Sound Stage.

Програмата е разделена на две части. Българските ценители ще чуят изпълненията на пиеси на Маскани, Хендел, Пучини, известни творби като Хабанера от операта "Кармен" на Бизе, "Песен на гълъба" от Барбиеро де Лаварес, Мюзета валс от "Бохеми" на Пучини и други.

Оперната прима Монсерат Кабайе представя найдоброто от репертоара си в София
netinfo

След повече от десет години от първото й посещение у нас Монсерат Кабайе се завръща в София, при това заедно с дъщеря й - Марти.

За концерта у нас пристига и музикалният директор на "Флорида Гранд Опера" Рамон Тебар. Той ще дирижира симфоничния оркестър на Българското национално радио, под чийто съпровод ще пеят двете прими. За репетициите те ще пристигнат три дни преди концерта.

Извън операта Кабайе е всеобща любимка заради обичта й към рока и сътрудничеството с Фреди Меркюри в хита от Олимпийските игри през 1992 Barcelona. След кончината на Меркюри тя никога не изпълни с друг певец тази творба.