/ netinfo
NOVA отново е най-предпочитаният телевизионен канал, както на среднодневна база, така и в праймтайм
През последния месец NOVA отново е лидер в телевизионния ефир, като предимството й пред конкурентната медия bTV в праймтайм сред активното население в България на възраст 18-49 години е 8%. Водещата позиция на медията се проявява в още по-висока степен сред активното градско население в България и по-младите зрители на възраст 18-34 години, съответно 22% и 30% преднина. В най-гледаното време NOVA отстоява лидерската си позиция сред всички най-важни аудиторни групи, като най-малко една четвърт от тях избират програмното съдържание на канала през май.

Нова телевизия
netinfo

Успех и за новините и публицистиката на NOVA. Постоянната нужда от информираност на активното население (18-49 г.) през май осигурява на телевизията предимство, както в делничните сутрешни блокове, така и в почивните дни с предаванията „Събуди се“ и „Комбина“. А успехът на „Темата на NOVA“ сред трудно достъпната аудитория на възраст 18-34 е изключително висок този месец – разликата между NOVA и конкурентната bTV в същия часови слот е 48 %.

нова бтв
netinfo

Новините на NOVA продължават да са предпочитаният източник на актуална информация, както сред активното население в България, така и сред по-младите зрители на възраст 18-34 години. Лятното им издание се завърна в ефир на 30 май със специална емисия и всичко най-важно от деня в най-удобното за зрителите време през ваканционния сезон.

новини
netinfo

Двойна доза новини и две срещи с познатите водещи Ани Салич и Николай Дойнов очакват зрителите в праймтайма на NOVA, в 19.00 и в 22.00 часа, от понеделник до петък, до есента. Вярна на себе си - да бъде иноватор и да е в унисон с динамиката на събитията и ритъма на зрителите в летните месеци, NOVA е единствената медия на пазара, която за четвърта поредна година пуска специално лятно издание на Новините. А високата гледаемост на новините и информационните програми определя NOVA като предпочитания източник за новини и актуална информация, с най-опитните и разпознаваеми телевизионни водещи и репортери.