Нася Ненова се срещна с Йордан Лечков
Нася Ненова се срещна с Йордан Лечков / снимка: Светлана Димитрова

Нася Ненова се срещна с кмета на Сливен Йордан Лечков. Той я поздрави за завръщането й в България и й подари икона на покровителя на Сливен Свети Димитър, албум със забележителностите на града, диск със снимки от подписката, която организира нейният син Радослав срещу смъртните присъди на майка му и другите медици в Либия. Нася получи още кристален плакет на община Сливен, който се връчва на официални гости.

Пред журналисти медицинската сестра заяви, че все още не зае какво ще прави и не е решила дали ще приеме работа в детското отделение, където работеше преди да замине за Либия. „Чувствам се добре здравословно, лоша дума никой не ми е казал откакто съм в България, хората са много мили и никого не упреквам”, каза тя.

В отговор на въпрос как ще отговори на негативните реакции на някои хора заради подаръците, които медицинските сестри получиха, Нася Нинова заяви : ”Загубихме толкова много през тези години, че нищо материално не може да го компенсира. Всеки има право да казва каквото мисли и аз не мога да променя негативните мнения”.

Преди срещата с кмета Нася се срещна със своите колеги от детско отделение на сливенската болница. Тя бе заедно със своя съпруг доктор Иван Ненов и сина им Радослав, който след дни се връща във Франция, където продължава образованието си.

Други новини от Сливен