Мултимедийните продукти „Европа и Аз” и „Пътешествие в Европа” достъпни онлайн
Мултимедийните продукти „Европа и Аз” и „Пътешествие в Европа” достъпни онлайн / netinfo

Информационните продукти „Европа и Аз” и „Пътешествие в Европа” са създадени в рамките на Информационната и комуникационна програма на Делегацията на Европейската комисия в България през 2006 г. Те съдържат обобщена информация за историята, основните символи, институциите и страните членки на Европейския съюз. Представената в тях информация е съобразена с целевите групи, за които са предназначени.

Продуктите са достъпни за всички на специално създадените уеб портали http://trip.evropa.bg и http://znanie.evropa.bg.

“Европа и Аз” е обучителен справочник за Европейския съюз, който може да бъде в помощ на преподавателите от горния курс на средните училища (8-12 клас). Съдържа полезна информация за ЕС под формата на презентации, снимки и текст. Справочникът „Европа и Аз” е подходящ за използване както от учители в техните часове, така и самостоятелно от ученици.

Дискът може да бъде свален от адрес: http://znanie.evropa.bg.

“Пътешествие в Европа” е мултимедийно помагало, предназначено за деца между 6 и 12 години. Съдържа интересни игри и полезна информация за ЕС и държавите-членки, представена по атрактивен начин. Мултимедийното помагало е достъпно онлайн с възможност за сваляне от адрес: http://trip.evropa.bg.

В навечерието на присъединяването на България към ЕС целта на Делегацията на Европейската комисия в България е чрез създадените информационни продукти и тяхното публикуване в Интернет да повиши информираността и да спомогне за успешното интегриране на младите хора и българското общество като цяло в единното европейско семейство.