Люси Дяковска, Димо от P.I.F., Веселин Веселинов-Еко и "Джанго зе" са сред участниците в концерт в памет на Тодор Колев (1939-2013), който ще се състои на 31 август в "Маймунарника", в Борисовата градина, съобщиха организаторите.
 
Концерт-трибют с песните на Тодор Колев имаше за първи път през 2011 г., когато с цигулката си се включва и самият актьор. През годините той се включва неведнъж в тези концерти заедно с популярни артисти. След неговата кончина те продължават традицията с идеята творчеството му да не бъде забравено.
 
Част от участниците на 31 август са имали честта да са на една сцена с Тодор Колев и още пазят емоцията и възхищението си от това.
 
"За нас е чест и абсолютно удоволствие да изпълним на живо едни от най-емблематичните песните на великия Тодор Колев! Това са песните, с които съм израснал и зная наизуст още от дете", казва Миро от "Джанго зе". Това е и поводът групата, която вече не е активна, да се събере отново.
 
В концерта участват и Ерол от "Уикеда" и Милица Гладнишка, Ясен Зердев, Сърмата Хари, Прея и Косьо Лунгов, Велислав Стоянов (тромбон), Мартин Ташев (тромпет), Мирослав Иванов (китара), Милен Кокушаров (клавишни) и Росен Ватев (барабани).
 
Днес е роден великият Тодор Колев и в негова чест почитатели на таланта организират безплатна прожекция на филма "Господин за един ден" в кино Cabanа до НДК.
БТА