Калфин засади дръвчета заедно с посланици и кмета Борисов
Калфин засади дръвчета заедно с посланици и кмета Борисов / снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на външните работи Ивайло Калфин заедно с посланиците на Финландия, Германия и Португалия, ръководителят на представителство на ЕК в България Майкъл Хъмфрис и кметът Бойко Борисов засадиха дръвчета в Градската градина срещу Националната художествена галерия в София.

Проявата е сред събитията, с които се отбелязват 50 години от подписването на Римските договори. Посланиците на трите страни са представители на предходното, сегашното и следващото председателство на ЕС.

След като дръвчетата бяха засадени, Калфин разговаря с кмета Бойко Борисов за членовете на клуб "Дизастър" - около 2500 младежи, които не могат вече да тренират с ролери и скейтбордове пред Паметника на Съветската армия, защото съоръженията им са премахнати заради строежа на метрото.

Сега младежите ходят чак до Монтана, защото там има площадка, а те са едни от най-добрите, каза Калфин. Тай е помолил кмета Борисов за един декар асфалтирано място в някой парк, където те да сложат съоръженията си. Калфин добави, че ще се радва, ако кметството се ангажира с решаване на проблема.