Калфин поздрави миньорите за професионалния им празник
Калфин поздрави миньорите за професионалния им празник / Снимка: Sofia Photo Agency
Положителните промени в минния бранш се дължат в основна степен на хората, работещи в него. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин на тържествено събрание в НДК по повод Деня на миньора - 18 август.

От името на правителството Калфин поздрави миньорите за професионалния им празник и изрази уважение към техния труд, благодарение на който минният бранш е един от основните отрасли на българската икономика.

Правителството се стреми да създаде максимално добра среда на минния бранш, но държавните институции все още са в дълг, каза вицепремиерът. Той изрази надежда и увереност, че през есента ще има съгласуван проект по Закона за подземните богатства. Калфин посочи, че има остра необходимост от промени, които да облекчат средата, в която се намират минните фирми. Той изрази увереност в доброто бъдеще на минния бранш.

Минно-геоложката камара отличи с грамота и икона на Св. Иван Рилски шест дружества с най-добри показатели за 2006 година. Наградите връи вицепремиерът Калфин. Поздравление към миньорите поднесоха заместник-министрите Валентин Иванов и Чавдар Георгиев, ръководителите на синдикатите и заместник-председателят на Българската стопанска камара.