Общо 31 екипа се състезаваха в конкурсната програма на Young Lions Bulgaria в категория Digital, като екипът на Валентин Томов и Христа Георгиева спечели голямата наградата с тяхното предложение по задание за създаване на дигитална кампания. Тя имаше за цел да промотира мобилното приложение на сайт за модни нахдоки, генерирайки свалянето и използването му, като зададеният обхват бе върху различни таргет групи – възрастови и по интереси.

Двамата млади таланти печелят първо място в състезанието Young Lions Bulgaria – Digital за втора поредна година, като през 2022 година бяха класирани и в Топ 5 на екипите, участвали във финалите на Young Lions, категория Digital в рамките на фестивала Cannes Lions.

На второ място се класира екипът на Севдалина Андреева и Виктор Манчев. Tретото място е за екипа на Нели Кирова и Мартин Господинов.

Всички участници в състезанието имаха възможност да използват снимки и музика от каталога на банка за снимки – визуален партньор на състезанието Young Lions Bulgaria 2023.

Христа Георгиева и Валентин Томов ще представят България на финала на конкурса Global Young Lions 2023, категория Digital, като влязат в оспорвана надпревара с млади лъвове от цял свят. Състезанието е в рамките на Cannes Lions 2023 и ще се проведе на живо в периода 19 юни – 23 юни 2023.

Победителите в конкурса Young Lions Bulgaria – Digital 2023 бяха определени от жури в състав: Александър Братимиров, Ангел Искрев, Виктория Станчева, Васил Шкутов, Желез Атанасов, Марин Костов-Мъро, Мартин Димитров, Момчил Захариев, Цанка Крушева.

В състезанието Young Lions 2023 участваха млади професионалисти, работещи в комуникационни агенции в България, които към дата 23 юни 2023 г. нямат навършени 30 години.

Повече информация за състезанието и правилата за участие са публикувани на уебсайта на БАКА.

Състезанието Young Lions Bulgaria 2023 се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции, официален представител на Cannes Lions International Festival of Creativity за България с медийната подкрепа на Нова Броудкастинг Груп.