Станислава Айви
Станислава Айви / NOVA
Не пропускайте тази събота след централната емисия новини
Какви тайни крие Холивуд? В „Темата на NOVA” тази събота журналистът и телевизионен водещ Станислава Айви и операторът Томислав Михайлов отиват на хиляди километри оттук – в Меката на киното. И канят зрителите на разходка из емблематични райони на Лос Анджелис – по стъпките на звездите.

В музея на Академията за филмово изкуство се пазят едни от най-ценните кино реликви – включително предмети от филмите „Кръстникът”, „Казабланка”, „Вълшебникът от Оз”. Няколко от героите на града разказват от първо лице за светлините на прожекторите, но и за тъмната страна на Холивуд. През последните няколко години районът се променя драстично, особено покрай Ковид кризата.

Адвокат, които като дете играе в холивудски класики, днес разкрива защо огромна част от местните хора живеят като бездомници. За пътя от славата през наркотиците до спасението споделя и детето актьор от „Спасители на плажа” – Джеръми Джаксън. Как някогашната му известна приятелка и модел днес живее на улицата? И какъв е животът в Лос Анджелис – отвъд блясъка?

Гледайте „Холивуд – другата страна на блясъка ” в „Темата на NOVA“ на 6 юли, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.