Двете фондации получиха даренията от благотворителния търг на Дарик
Двете фондации получиха даренията от благотворителния търг на Дарик / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Благотворителният търг на Дарик радио, Ники Кънчев шоу, Спортно шоу Гонг и Gong.bg представи своя отчет за свършеното през последните няколко месеца. На официална церемония събраните средства от 35 500 лева бяха разпределени между Фонда за терапии на деца-аутисти и фондация „Нашите недоносени деца".

Организаторът на събитието Ники Кънчев и програмният директор на Дарик радио Константин Вълков връчиха два чека на представителите на фондациите - Владислава Цолова и Нина Николова.

Двете дами представиха своите виждания за това как ще бъдат разходвани средствата. Предвижда се у нас да бъдат обучени много голям брой специалисти, които да могат да работят с децата-аутисти по най-съвременната методика. В това увери Владислава Цолова. Тази дейност ще бъде първа по рода си не само в България, но и на Балканите.

Нина Николова от фондация "Нашите недоносени деца" сподели, че с дарението ще бъде закупена техника за болниците, която ще бъде предоставена на медицински заведения в провинцията.

И тази година десетки известни личности и компании подкрепиха страхотната инициатива на Дарик, предоставяйки редица атрактивни лични вещи, сувенири и предмети. От друга страна много популярни лица се включиха в наддаването след това. Най-големите благодарности обаче са всички онези хора, с огромни сърца, които отделиха най-малки суми, за да дадат шанс на бъдещето на България.

Най-големият дарител тази година бе капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов. Футболистът на Кубан Краснодар предостави безвъзмездно 5000 лева за каузата. Неговият брат също дари 1000 лева за децата на България. Наставникът на кипърския АЕЛ Лимасол Ивайло Петев се включи с 1000 лева, а в един от най-дейните ни благодетели се превърна еврокомисарят Кристалина Георгиева.

Сред останалите по-големи дарители са ПП ГЕРБ с 3000 лева, Никола Стоянов, който си купи фланелката на Мартин Петров за 1000 лева, Пенко Михайлов, Антон Бързов и много други.