/ NOVA
Селекцията от филми ще предложи на зрителите разнообразие от жанрове и впечатляващи сюжети
KINO NOVA ще потопи зрителите в магията на европейското кино с четири испански ленти от 6-и до 9-и януари. За втори път филмовият канал на Нова Броудкастинг Груп, съвместно с посолството на Кралство Испания у нас, ще предложи на българските киномани първокласна селекция от кино продукции, получили престижни отличия. Премиерните испански филми „Преоткриване“, „Вали сняг в Бенидорм“, „Едноокият цар“ и „Кой ни спира“ ще бъдат излъчени тази седмица – от четвъртък до неделя в 22:00 ч. по KINO NOVA.

Старт на поредицата филми ще даде “Преоткриване“ в четвъртък. Мануела и Олмо се срещат отново в бъдещето, така както са си обещали преди 15 години, когато са били тийнейджъри и са изживели своята първа любов. Това е филм за времето – за търсенето и осъзнаването му; за това какво си спомняме за себе си и какво не успяваме; за думите, жестовете и чувствата, към които продължаваме да бъдем верни и които ни определят и повлияват.

Преоткриване
NOVA

В края на работната седмица по KINO NOVA ще бъде излъчена драмата „Вали сняг в Бенидорм”. Главният герой Питър е усамотен и методичен човек, обсебен от метеорологични феномени. Той е пенсиониран рано от банката, за която работи цял живот, и по тази причина решава да посети брат си Даниел в Бенидорм.
При пристигането си разбира, че той е изчезнал. Докато опитва да открие брат си, Питър ще се срещне с редица опасности, но и с неочаквана романтична история.

На 8-и януари зрителите ще могат да видят комедията „Едноокият цар“. Сюжетът е заплетен около вечеря, организирана от две приятелки (Лидия и Сандра), които не са се виждали от дълго време. Срещата на компанията ще завърши неочаквано, след като партньорите на Лидия и Сандра се запознаят. Давид е полицай, борещ се с безредиците, а Игнаси е режисьор на документални филми, който губи едното си око след изстрел от гумен куршум по време на демонстрация. Това, което не знаят е, че именно Давид е причината за инцидента с Игнаси.

Едноокият цар
NOVA

„Кой ни спира“ ще постави финала на Дните на испанското кино в неделя от 22:00 ч. и ще промени представата за младите хора. Документалната лента, с елементи на фикция и свидетелски записи, ще покаже младежите в светлина, в която рядко позволяват да бъдат виждани. Те ще разкрият себе си такива, каквито са – говорейки за любов, приятелство, политика или образование. Към темите те подхождат от своята лична ситуация, но и в общочовешки контекст.

Кой ни спира
NOVA

Не пропускайте Дните на испанското кино от четвъртък до неделя в 22:00 ч. по KINO NOVA.