Чудотворната Боянска икона отново в Ловеч
Чудотворната Боянска икона отново в Ловеч / netinfo
Боянската чудотворна икона на Пресвета Богородица от Украйна ще бъде отново в Ловеч на 6 септември в 16:30 часа, съобщават от Ловчанската митрополия. Иконата ще бъде посрещната пред новостроящия се храм “Св. Св. Кирил и Методий” в центъра на Ловеч, където ще бъде отслужен молебен и направено литийно шествие за благословение около строежа на храма.

След това ще бъде изложена в Катедралния храм “Света Троица”. На 7 септември от 9.00 часа е началото на Божествената Света Литургия, която ще отслужи Ловчанският Архиерей. И през двете нощи на 6 и 7 септември храмът няма да бъде затварян, докато има желаещи да се поклонят на иконата.

Иконата на Пресвета Богородица от село Бояни, Черновитска област, пристигна на 30 август по желание на Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил, с благословението на Негово Блаженство Владимир – Митрополит на Украинската Православна Църква. След като едно денонощие тя беше в Ловеч, чудотворната икона беше изложена за поклонение на вярващите в по-големите градове на епархията.

В понеделник на 8 септември, Рождество Богорично, рано сутринта, чудотворната икона ще замине за Врачешкия манастир до Ботевград, където Ловчанският Владика Гавриил също ще отслужи Света Литургия. Оттам във вторник Боянската икона на Пресвета Богородица ще отпътува за Украйна.