Продължава издирването на изчезналите три сестри, съобщи NOVA. Техни близки допускат, че са отвлечени. Непълнолетните момичета от пускенското село Иваново село са обявени за общодържавно издирване. Сестрите – на 15, 16 и 17 години са десети ден в неизвестност. Глория, Силвия и Станка напускат дома си в полунощ на 29 май и от тогава до днес няма следа от тях.

Издирват три сестри от русенско село (СНИМКИ)

Едва вчера са обявени за общодържавно издирване, защото роднините им досега опитвали да ги открият сами. "Цяла нощ обиколихме селото. Първо – на жп гарата отидохме, след това аз тръгнах по стадионите, имаме детски градини, след това заминах в Русе на жп гарата и автогарата”, обяснява Георги Иванов – чичо на изчезналите.

Силвия
netinfo

„Може би са ги търсили първо по роднини и след това са решили да ни информират нас. Но лицата са без лични документи – нямат издадени такива. Това е голяма пречка”,обяснява Мирослав Енев – началник на Районно управление-Две могили.

Станка Станкова
netinfo

Последният, който е бил с изчезналите сестри, е техният по-малък брат, който е имал съмнения, че ще избягат от дядо си. Бащата на момичетата работи в Испания. Майка им пък е в затвора. Оставени са на грижите на дядото и бабата. Изчезналите сестри са ходили на училище само до 8-ми клас. После прекъснали. Дядото разказва, че са добри момичета и не вярва, че са избягали от вкъщи. Според него възможно е да са отвлечени.

Глория
netinfo

От областната дирекция на полицията в Русе призовават всеки, който има информация за изчезналите момичета от Иваново да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.
 
 
nova.bg