3200 лв. за благотворителния търг на Дарик от обяда с Кристалина Георгиева
3200 лв. за благотворителния търг на Дарик от обяда с Кристалина Георгиева / netinfo

Съдружниците Георги Радулов и Пламен Митев от „Агенция Митев Радулов” и представители на „Саламандър” за България спечелиха обяд със зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева от благотворителния търг на Дарик радио за децата аутисти и недоносените деца. Победителите са и представители на часовниците „Бруно Зьонле”, а едно тяхно дарение - часовник, се продаде за 405 лева в благотворителния търг.

Еврокомисарят за бюджета и човешките ресурси покани най-щедрите дарители на лична среща, като самата Георгиева обяви, че тази година вместо предмети е решила да предложи себе си като своеобразна награда в търга.

Общата сума, която двамата съдружници дариха е 1600 лева, а Кристалина Георгиена заяви, че ще дари същата сума за благотворителната инициатива. Така събраните средства от обяда със зам.-председателя на Европейската комисия стават 3200 лева.

„Тази година бях толкова заета с преговорите по бюджета, че в последния момент дойде време за тази кампания. И тъй като имахме само два дни и нямаше как да пратим предмет, както правим друга година, решихме, че можем да предложим мен за един обяд. Искам да отбележа, че аз също ще се отзова за кампанията - колкото те са дали, толкова давам", заяви Кристалина Георгиева минути преди началото на обяда.

„Мотивът да участваме в този търг, аз много се радвам, че успяхме да спечелим, е преди всичко в това, че с тези пари ние подпомагаме болни деца, български болни деца. Аз съм бивш студент на г-жа Георгиева, би ми било интересно да я видя в ролята на вицепрезидент на Европейската комисия", допълни един от спечелилите - Георги Радулов.

3200 лв за благотворителния търг на Дарик от обяда с Кристалина Георгиева
netinfo