30 000 лева са нужни на зоопарка за да приюти двойка диви хиени
30 000 лева са нужни на зоопарка за да приюти двойка диви хиени / cнимкa: Sofia Photo Agency

От 30 000 лева се нуждае зоологическата градина в София, за да настани двойка дивозаловени хиени. Това ще помогне на България да влезе в племенната книга. Това поиска директорът на зоопарка д-р Иван Иванов на открита среща с експерти от общинската комисия по околната среда, земеделие и гори.

Откритата среща имаше за цел екокомисията да се запознае с проблемите на зоологическата градина и с належащите нужди на ръководството на зоопарка. Членовете на комисията ще апелират да се осигурят необходимите средства за зоологическата градина, при актуализиране на бюджета. Това каза за Дарик председателят на постоянната екокомисия към столичен общински съвет - Лорита Радева, в отговор на искането на д-р Иван Иванов. Комисията не е във функцията да раздава пари, но в докладите внесени от д-р Иванов в администрацията на столична община към ресорния кмет ще бъдат и на нашето внимание, каза още Радева.

Тя допълни, че на вниманието на СОС ще бъде поставен и проблемът със затруднения подход към централния вход на зоопарка, заради застроения склад за строителни материали там.

Лорита Радева каза, че е очарована от богатото озеленяване на парка и от тенденцията на ръководството да работи с млади хора, студенти от различни ВУЗ-ове и стажанти и сподели намерението си СОС също да въведе стажантски програми, черпейки от опита на Иван Иванов.