Американец прекоси 5000 км с колело, за да види Обама
Американец прекоси 5000 км с колело, за да види Обама / www.sxc.hu

Повече от 40 спукани гуми, нощи, прекарани в палатка, и дори катастрофа с джип не успяха да спрат Раян Бауен да постигне целта си – да прекоси САЩ от запад на изток, за да присъства на церемонията по встъпването в длъжност на Барак Обама във Вашингтон, предаде АФП.

22-годишният младеж, който пристигна във Вашингтон в неделя по обед, до този момент карал колелото си само в почивния си ден неделя, но не се поколебал да прекоси 5000 км за шест седмици от дома си в Лос Анджелис, Калифорния, до американската столица.

„Почувствах се вдъхновен от посланието за промяна на Обама, което той отправи по време на предизборната си кампания“, обясни той. „В началото мислех, че колената ми ще експлоадират“, спомня си Бауен, който работи като фотограф и кинезитерапевт. По време на пътуването той изгубил близо пет килограма от теглото си.

Преди да поеме на път от Лос Анджелис на 2 декември Раян Бауен никога не бил карал повече от 30 км на ден. През шестте седмици той изминавал средно по 130 км дневно и до 240 км под ясното небе на Флорида, допълва БГНЕС.