Никодимов и Стоичков докарали Менди и Косоко в ЦСКА
Никодимов и Стоичков докарали Менди и Косоко в ЦСКА / БГНЕС

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов разкри, че има сериозен принос за привличането на две от основните звезди на отбора в момента Джаксън Менди и Омар Косоко.  Той взе участие в пресконференцията, която днес дадоха част от ветераните на отбора. В последно време Никодимов е обвиняван за трансфера на Християн Кировски в ЦСКА, който в момента си търси заработеното от „червените“.

„Наистина предложих Християн Кировски на новото треньорско ръководство. Бяхме го гледали с Христо Стоичков няколко пъти, докато бе треньор. След това го предложих и на Стойчо Младенов, тъй като имаха нужда от централен нападател. Помощниците на Младенов го гледаха и решиха да го вземат, аз не съм го докарвал в ЦСКА. Казах на Стойчо и Александър Тодоров, че ще напусна, но исках да помогна да се направи селекцията. Джаксън Менди и Омар Косоко ги намерихме ние, когато беше тук Ицо и неговият екип. С Емил Гъргоров и Валентин Илиев лично аз съм говорил да дойдат тук. Те тренираха с нас, не са събирани от плажовете, както се опитва да се изкара", каза още Никодимов.

„Никой не обвиняваше треньорското ръководство, когато имаше негативни резултати. Аз имах двугодишен договор с ЦСКА. Казах на Тодоров, че напускам, след като направим селекцията. Исках да се разделим като приятели. Той обаче не ни обръщаше внимание и се правеше, че не ни вижда. След като видях това негативно отношение спрямо нас, реших да си прекъсна договора. Казах на Тодоров, че няма да съдя ЦСКА и за награда те да ме съдят. Сигурно за неправилно дишане. Имат споразумение с мен. Лично Тодоров го е подписал. Предложих сумата да бъде разсрочена, те не се съгласиха и ме дадоха на съд. Реших да си искам цялата сума. Това са изработени пари“, допълни Никодимов.

Специалистът заяви, че ако прави сравнение между Кировски и докараните от Младенов португалци Морейра и Ревсон всичко е в полза на македонеца.

Никодимов и Стоичков докарали Менди и Косоко в ЦСКА
netinfo