На 13 октомври се състоя спецакция по задържането му
Районният съд - Казанлък определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 46-годишния мъж., който на 13 октомври беше изведен от дома си в казанлъшкия квартал "Изток" от специализирани полицейски части

Определението на Районен съд-Казанлък подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд-Стара Загора.

Мъжът е привлечен като обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители на Районното управление в Казанлък, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и представлява опасен рецидив, посочват от прокуратурата. 

Извършват се и действия по разследване по досъдебно производство за палеж на търговски обект в града на същата дата, по което се установява неговата съпричастност. 

Обвиняемият е осъждан многократно - налице са шест осъждания с влезли в сила присъди. По последната от тях е търпял ефективно наказание "лишаване от свобода" в размер от седем месеца и е бил освободен през юни м.г., което означава, че настоящото престъпление е осъществено в условията на опасен рецидив.

По думите на заместник-районния прокурор Мария Михайлова, за квалифицирано хулиганство Наказателният кодекс предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до шест години. За престъплението, касаещо палежа, предвиденото в закона наказание е "лишаване от свобода" от една до осем години. 
 
БТА