Жените носят само 10% от дрехите в гардероба си
Жените носят само 10% от дрехите в гардероба си / cнимкa: sxc.hu

Една четвърт от жените носят едва 10% от дрехите в гардероба си, показва проучване. Според него 91% от жените имат в гардероба си поне една дреха, която все още носи етикет, а 79% са си купували нещо, което са знаели, че никога няма да облекат. В изследването участвали 1623 жени между 18 и 30-годишна възраст, отбелязва БГНЕС.

84% от тях признали, че пазят дрехи, които са им прекалено малки, а 46% заявили, че имат дрехи в гардероба си, купени преди повече от 10 години с надеждата, че ще се завърнат на мода. Основната причина, поради която жените носят по-малко от половината от дрехите си, е навик, а 53% признали, че робуват на модните тенденции.

Едва 8% от жените заявяват, че са носили всички дрехи, които имат, а три на всеки пет признават, че имат по две едни и същи дрехи в гардероба си като два чифта еднакви дънки. Една на всеки три жени е недоволна от стила си на обличане, а повече от половината казали, че финансовото им положение не им позволява да се сдобият с вида, който биха искали да имат.