Видео с НЛО разпали социалните мрежи, след като бе разпространено от режисьора на документални филми Джеръми Корбел. Видеото е заснето през юли 2019 г. от бордовите камери за наблюдение на военния кораб USS Omaha. На кадрите, които са с дължина 1 минута, се вижда сферичен обект, летящ над водата преди внезапно да изчезне. "Пръсна се", чуват се гласовете на военнослужещи, пише каналът на Христо Боснев във vbox7.

На 14 май Джеръми Корбел описа НЛО по следния начин: "През 2019 г. американските военноморски сили фотографираха и заснеха видео кадри на НЛО-та със "сферична“ форма", които могат да летят във въздуха, но и да се гмуркат във водата." Корбел сподели кадрите в Instagram и YouTube. Според него те са заснети на 15 юли 2019-та в около 23:00 ч.
 

Пентагонът потвърди автентичността на видеоклип, изтекъл от военноморските сили на САЩ, на който е заснето НЛО, летящо в близост до свръхмодерен стелт кораб на САЩ край бреговете на Сан Диего, Калифорния. Министерството на отбраната на САЩ потвърди, че видеото наистина е записано от военноморските служители и ще бъде разгледано от оперативната група за неидентифицирани въздушни явления на Пентагона.

Нов доклад: САЩ нямат доказателства за съществуването на НЛО, но и не го изключват

Шон Кахил, бивш военноморски офицер, коментира по CNN видеото, като заяви, че показаната технология е с поне 1000 години по-напреднала от тази, която в момента е в експлоатация в САЩ. Според него НЛО не разполага с никакви видими системи за управление по повърхността си или двигатели.
 

И още:

Дейли мирър: Кенеди е убит от ЦРУ заради тайни НЛО досиета

Мистерията "Розуел" - началото на феномена НЛО (ВИДЕО)

Уфолог показа снимки на извънземни, открити в Розуел (ВИДЕО)

Кои президенти знаеха истината за НЛО и я премълчаха (ВИДЕО)