/ ThinkStock/Getty Images
Огромният космически кораб се е приближавал до Слънцето, за да черпи от него енергия, смята уфолог
Уфолог твърди, че спътник на НАСА е заснел НЛО. Мистериозният обект е заснет случайно от Слънчевата и хелиосферна обсерватория (SOHO), която е разработена съвместно с Европейската космическа агенция. Мисията, стартирана през 1996 г., изучава интериора и екстериора на Слънцето. През последните 25 години SOHO откри и засне повече от 3000 комети.

Известен уфолог твърди, че спътникът на НАСА е заснел изображение на "извънземен кораб с кубична форма", който е 10 пъти по-голям от Земята. В публикация в своя блог ETdatabase, посветен на НЛО, Скот Уоринг пише, че според него огромният куб се е приближил толкова до Слънцето, за да черпи от него енергия.

Учените от НАСА обаче са скептични, че кубът на снимката е с извънземен произход. Джеймс Оберг, бивш служител на космическата агенция, заяви пред в. „Дейли Експрес”, че повечето снимки на т. нар. НЛО в космоса са "космически пърхот", плаващ пред камерите. "Имам достатъчно опит с истински космически полет, за да осъзная, че това, което понякога се вижда в много видеоклипове и снимки не е нещо необикновено", заяви Оберг.
БГНЕС