/ iStock/Getty Images
Група гигантски Пикачу се настаниха на най-популярните туристически атракции в Лондон за началото на Световното първенство по Покемон, което започва днес, съобщи ДПА.

Пикачу и негови приятели са на корабчета по р. Темза, наслаждават се на небостъргачите на фона на небето от кабинковия лифт, позират пред Тауър бридж. 
За да ентусиазират феновете за състезанието, от компанията "Покемон" работят в екип с Лондонския транспорт. 

"Това беше забавен ден за Пикачу, които успяха да разгледат някои от най-вълнуващите забележителности на Лондон преди Световното първенство по покемони", каза старшият директор по маркетинг в компанията "Покемон интернешънъл" Питър Мърфи вчера. "Много от нашите фенове са пътували нашир и надалеч, затова искахме да им предоставим възможно най-много възможности да се потопят в света на Покемон, който обичат, на път към мястото на първенството".

Хиляди фенове са в Лондон за шампионата, който ще продължи до 21 август.  Състезателите ще играят много игри в  конгресния и изложбен център ExCeL, като Pokemon Sword and Pokemon GO, в опита си да спечелят титлата световен шампион по Покемон.
 
БТА