/ iStock/Getty Images
В английския град Стивънидж в графство Хертфордшир домашен любимец от породата бордър коли избягал от стопаните си по време на разходка, но по-късно се прибрал сам с автобус, разказва вестник "Сън".

Собственичките на Пепър, както се казвало кучето, били много отчаяни от бягството. 25-годишната Шарлот Джоунс и 23-годишната Шафран Капс веднага пуснали обява в интернет и започнали да търсят кучето, но без резултат.
 
Според Капс всичко се променило, когато съседка ѝ се обадила и казала, че е видяла Пепър в автобуса. „Вашето куче е в автобус номер седем“, казала жената и изпратила на собствениците снимка на любимия им Пепър. Тя решила да помогне на животното и помолила шофьора да го остави в транспорта до нужната спирка.

Оказа се, че след бягството Пепър дошъл на спирката и е изчакал автобуса, в който обикновено се вози с Капс и Джоунс. То се качило, возило се до желаната спирка и слязло. Жената, която разпознала кучето, слязла с него и изчакала стопанките му да си го вземат.

„Бяхме толкова благодарни, че предложихме да почерпим жената задето се бе погрижила за Пепър и ни помогна да се съберем отново, но тя отказа“, призна
Джоунс и добави, че тя и Капс са много горди с умното си куче.

По-рано беше съобщено, че в американския град Дотън, щата Алабама, изгубено куче е търсило в града седмици наред стопанката си и накрая я е намерило на касата в магазин. Тя забелязала, че домашният любимец не е отслабнал, и предположи, че любезните хора са го хранили.
БГНЕС