/ Gulliver/Getty Images
Въпреки прогнозите за бури двамата астронавти на НАСА се отправиха към стартовата площадка за следващ опит за историческо извеждане в орбита на пилотирания кораб на компанията на Илон Мъск Спейс Екс (SpaceX), предаде Асошиейтед прес.

Прогнозите за приемливи метеорологични условия са 50 на 50 за момента на изстрелването, насрочено в 22:22 часа българско време на пилотирания кораб "Дракон" и ракетата-носител "Фалкон-9", която трябва да изведе кораба в орбита. 

НАСА космически кораб SpaceX астронавти
Gulliver/Getty Images


Това ще бъде първото извеждане на астронавти в орбита от частна компания. Освен това НАСА за първи път от почти десетилетие изстрелва пилотиран кораб от американска земя. 

NASA и SpaceX отложиха изстрелването на астронавти в Космоса заради лошото време

Астронавтите Дъг Хърли и Робърт Бенкен облякоха лъскавите си чернобели космически костюми с помощна на техници с черни маски, ръкавици и черни качулки, изглеждащи като нинджи.

НАСА космически кораб SpaceX астронавти
Gulliver/Getty Images


Преди да тръгнат за площадката за изстрелване с високопроходим автомобил на Тесла (Tesla), другата компания на Мъск, Бенкен показа прегръдка, отправена към 6-годишния му син Тео и го попита: "Ще слушаш ли мама, ще направиш ли живота й по-лесен?". 

Хърли пък изпрати въздушна целувка на 10-годишния си син и съпругата си. 

НАСА космически кораб SpaceX астронавти
Gulliver/Getty Images

БТА