/ iStock/Getty Images
Изборът на стил и детайли в декорацията на дома е свързан с личността на човека. Минималистите предпочитат пространство и приглушени цветове, докато емоционалните хора избират необичайни неща и ярки акценти. Психологът Юлия Харитонова и маркетологът Александър Гринко разказаха как да четем характер от интериора на къща.

Според Харитонова любителите на реда и рационалността често избират минималистичен интериор. Апартаментите им имат много свободно пространство, прости геометрични форми, сдържани цветове, нищо излишно.

„И човек, който действа под влиянието на емоциите и сърцето, по-активно ще запълни пространството с неща, често с необичайни форми, размери и текстури“, обясни психологът.

Таванско помещение

Любителите на таванските помещения по правило са креативни и свободолюбиви хора, които ценят пространството и нестандартните решения, отбелязва Александър Гринко, директор стратегически маркетинг на мебелен комплекс Grand.

Именно в интериора им можете да видите златен цвят, комбинация от метал или цветно стъкло.

Романтици и изискани натури

Уморени от суетата на града, романтичните хора предпочитат стила на Прованс.

„Интериорът в стила на Прованс отдавна е престанал да бъде изборът на тези, които живеят в частна къща: той се използва и за градски апартаменти“, отбеляза Гринко.

Класика

Класическият интериор с неговата елегантност и симетрия и благородни материали се избира от хора, които са консервативни по природа, смята Гринко. Уважават традициите и се стремят към стабилност

Ако апартаментът има широки первази, балкони, ниши и прегради, това означава, че собственикът най-вероятно се стреми към тишина и спокойствие, които му липсват извън дома.

Също така желанието за мир се проявява, ако човек избере студени нюанси (синьо, зелено, лилаво) и естествени тонове (млечно бяло, бежово, сиво) за интериора.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер