Великобритания забрани садомазохизма в порното
Великобритания забрани садомазохизма в порното / Thinkstock/Getty Images

Великобритания обяви списък със сцените, които в бъдеще ще бъдат забранени в порнографските филми, снимани и продавани на нейна територия.

Британските власти затегнаха контрола над филмите за възрастни, а строгият Британски съвет за класифициране на филми издаде ясни правила за секс магазините и онлайн разпространението на филми.

Забраната обхваща садо-мазо жанра, бруталните наказания с физическо насилие, както и словесното малтретиране, които вече се квалифицират от правителството като "опасни за живота", уточнява БГНЕС.

Решението да се изхвърли садомазохизмът от порнографските филми предизвика недоволството на хората от бранша. Джери Барнет, основател на кампания срещу цензурата в секса, смята, че става дума за странни и арбитражни правила. "Няма логично обяснение. Става дума за морално оценяване на хората в Обединеното кралство", категорични са противниците на новите правила.

Награждаваната режисьорка на еротични филми Ерика Ласт заяви пред "Индипендънт", че е необходимо да се говори за това какво е обидно и какво е опасно и какво е част от нормалната човешка природа.