В Париж ще преправят восъчната фигура на президента Макрон? (СНИМКИ/ВИДЕО)

/ Guliver/Getty Images
Ръководството на парижкия музей "Гревен" призна, че восъчната фигура на президента Еманюел Макрон "не е подходяща" и предвижда да я преправи, съобщи АФП.
 
"Угрижено и сгърчено лице, скована статуя, в която няма живот. Това не е хубаво, нещо не е наред", каза Ив Деломо, директор на известния музей. "Статуята на Еманюел Макрон още не е одобрена, не искам да имаме персонаж, който е толкова оспорван в социалните мрежи... Не е невъзможно да преправим статуята, ако трябва да започнем от начало", допълни Деломо.
 Той трябва отново да види восъчната фигура на президента в ателието в петък и да реши дали тя ще бъде представена на 24 май, както е предвидено. Решението е деликатно, защото във всяка восъчна фигура се влага много труд. Обикновено изработването й отнема почти шест месеца и струва между 50 000 и 60 000 евро.
 


Снимката на восъчната фигура на президента Макрон беше разпространена в социалните мрежи и предизвика много критики и подигравки. Всичко започна от телевизионно предаване, но то е заснето през септември м.г., когато статуята не е завършена. Оттогава очите и някои елементи са променени.
 


Скулпторът вече е правил восъчни фигури на американския президент Доналд Тръмп, на актрисата Лин Рено, на майстор-готвача Ален Дюкас. Той е работил по снимки на френския президент.
БТА