Всяко тяло е различно – някои жени изпитват оргазъм, а други – не
Всяко тяло е различно – някои жени изпитват оргазъм, а други – не / iStock/Getty Images
Минимум четири от пет представителки на нежния пол не достигат връхната точка в половия акт от пенетративен секс, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от американско проучване.
 
За футболните фенове и секса: Доволни ли са жените, когато отборът пада

Допитването, обхванало 1000 жени, показва, че повечето от тях (80 процента) не могат да получат оргазъм без стимулация на клитора. Представителките на нежния пол, които стигат до кулминацията в секса само от вагинално проникване, са едва 18 процента.
 
Близо 75 процента от анкетираните жени споделят, че се нуждаят от стимулация на клитора, за да достигнат връхната точка в половия акт, или за по-качествен оргазъм.

Жените, които симулират оргазъм, го правят на всеки трети полов акт
 
Изследователите от Колежа по обществено здравеопазване към университета на Индиана отбелязват също, че жените имат "разнообразен набор" от предпочитания, когато става въпрос за вагинално докосване, местоположение и натиск.
 

"Резултатите от настоящото проучване оспорват погрешното, но широко разпространено схващане, че съществуват универсални сексуални движения, които са подходящи за всички", казва Брайън Додж от изследователския екип.

Може ли марихуаната да подобри женския оргазъм?

Ако дамите имат проблеми с оргазма, препоръката на сексолозите е да се фокусират не върху получаването му, а върху ерогенните си зони и сексуалното удоволствие.

И още:

За мощен оргазъм: Най-трудната секс поза, която води дамите на седмото небе (СНИМКА)

Жената не отказва секс когато...

Оралните ласки под душа ще ви открият нови удоволствия, обещава ни сексолог

Разгадаха тайната на женския оргазъм

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА