Когато се разделите, има много начини, по които да скъсате всякакви връзки с бившия си. Да изхвърлите вещите му, да изтриете общите снимки, да избягвате "вашите" места. Но какво е правилно да се случи в социалните мрежи? Като цяло зависи от условията, при които сте се разделили и дали сте преодолели емоциите след нея. 

Какво мислят експертите - психолозите? Вижте в канала "Опасни връзки" във vbox7:

Най-важно е да си зададем някои въпроси и да си отговорим честно на тях без да се интересуваме какво ще си помисли и как ще се почувства бившият ни. Но нека да започнем от самото начало.
 
Ако следваме бившия в някоя от социалните мрежи, това би било постоянно напомняне за връзката ни, която е приключила. Затова, ако все още изпитвате чувства, каквито и да било, може би не е добра идея да се излагате доброволно на тези постоянни напомняния. Казано с две думи: възстановяването от раздялата е по-лесно, когато не виждате новия живот на бившия.

"Честото напомняне за другия, следенето на техния живот всъщност ни отдалечава от истинското преодоляване на връзката", обяснява д-р Джошуа Клапов. "Така накрая сме "заклещени" между миналото и бъдещето".

Трябва да се запитате: "Как се чувствам, когато видя публикации на бившия ми?" Ако не изпитвате нищо или не изпитвате негативни чувства, няма проблем да продължите да ги следвате. Психологът Мелани Шапиро обаче заявява, че ако статусите, снимките и сторитата на бившия ни правят раздразнителни, причиняват ни депресия или просто променят настроението ни, е време да се разделим и технологично.

"Един от проблемите със социалните мрежи е, че те не представят живота в истинската му светлина. Той винаги е лъскав, с много филтри и розови очила", обяснява д-р Клапов. Резултатът - негативни емоции, които не почиват на реалността.
 
Според експертите нездравословното следене на профилите на бившия е отварянето на профила му няколко пъти седмично. "Фалшиви надежди, обсесивност, желание да останеш в живота му", са според тях истинските причини да го правим.