Името на треньора Ванко Георгиев и преди е влизало често в публичното пространство, но и занапред ще продължим да чуваме за него. И причината не е само, защото е добър професионалист, а защото на неговите услуги се доверяват редица популярни българи.

Към звездния отбор на клиентите му се присъедини дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз. Именно тя наскоро се похвали с първи резултати от усилени тренировки, но с перфектна физика под негово "ръководство" се сдобиха още водещата на "На Кафе" Гала, както и продуцента Андрей Арнаудов. Вижте още в канала "Sports Virals" във vbox7:
 

Самият Ванко има зад гърба си републикански титли на 100 и 200 метра, а днес се занимава с фитнес. Вероятно именно тази негова история го вдъхновява да основе своя собствена методика, комбинираща леката атлетика и силовите упражнения.

"Спортувам от ранна детска възраст, не си представям живота без физическа активност. Животът на всеки от нас преминава през различни етапи - радваме се, тъгуваме... Знаете ли, лично мен нещото, което ме държи е именно спортът. Той ми даде далеч повече от визия. Даде ми увереност, самочувствие, здраве, развитие. Научи ме да се боря, да не спирам да гоня целите си, да не се отказвам, да се адаптирам във всяка една среда, във всякакви ситуации, дори и в най-тежката за света в момента - COVID-19", пише той в социалните мрежи.

Именно спортът е това, което го запазило здрав. В интервю за онлайн медия съветва всеки от нас да отделя поне 40 мин. дневно за спорт. "Сигурен съм, че всеки от нас, независимо кога, къде и какво тренира, ще живее в пъти по-добре в своя храм, а именно - тялото", вярва той.
 

През лятото Ванко Георгиев се подложи на така популярния фаст - периодично гладуване, като избра метода 16:8. Тоест 16 часа не приема никаква храна, а калориите за деня си ги набавя в 8 часов прозорец. В края на предизвикателството си той се похвали със значителна загуба на мазнини, по-добро представяне в залата, качествен сън и цялостна кондиция. От story-тата му видяхме, че той не се е бягал от въглехидратите и оризът е бил честа част от менюто му. Какъв ще е резултатът с Meгз, ще видим съвсем скоро. А тя се закани: "Гответе се - скоро ще ви се фукам с плочки и стегнати крака".