/ iStock
Есента е време за уют и топлина, а нищо не придава толкова уют на дома като ароматът на печена тиква. Тази рецепта за печена тиква с карамелизирани орехи и мед е идеална за студените дни на есента. 

Продукти:

- 1 средно голяма тиква
- 1/2 чаша орехи
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. канела
- 2 с.л. карамел
- сол на вкус

Начин на приготвяне:

iStock

1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Измийте и изчистете тиквата от семената и кората.
3. Нарежете тиквата на кубчета и ги поставете в голяма тава за печене.
4. В голяма тиган разтопете меда и добавете орехите. Задушете ги за няколко минути, докато орехите станат карамелизирани.
5. Поръсете тиквата с канела и сол и добавете карамелизираните орехи.
6. Печете в предварително загрята фурна за около 30-40 минути, докато тиквата стане мека и златиста.
7. Сервирайте печената тиква с карамелизирани орехи и мед топла и насладете се на аромата и вкуса на есента.

Тази рецепта е идеална за поднасяне на гости или за семейна вечеря в уютната обстановка на дома. Опитайте я и се насладете на вкусната комбинация от печена тиква, карамелизирани орехи и мед - идеална за есенните дни.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня