Един ден да танцува за Болшой театър – това е голямата мечта на 11-годишният Семьон. Той е танцувал "Лешникотрошачката".  Сега тренира упорито във  Владивосток, за да сбъдне тази своя мечта. Вижте неговата история в канала "My Calling" във vbox7:
 
„Когато чух за първи път чух термините, използвани в балета, се чудих какво е това. И как се очакваше точно да ги изпълня?“, разказва Семьон Семьонов

Сега той посещава пансион във Владивосток, което го отвежда една крачка напред до осъществяване на мечтата му. Затова  тренира всеки ден – с часове.

Семьон Семьонов има мечта. Един ден да танцува балет……в Болшой театър в Москва!

 „Да танцуваш балет е хубаво, но трудно.“, смята 11-годишното момче.

Той може да се прибира вкъщи само за няколко дни, защото родния му Биробиджан е малък град на хиляда километра от Владивосток.

 „Това е неговата възможност да опознае един друг свят – и дори, може би, да стане известен.“, казва преподавателката Юлия Подкич.

Обратно във Владивосток. Последни репетиции за балета на Чайковски „Лешникотрошачката“.

 „Спри, Семьон, чакай! Не така! Трябва да слушаш музиката.“, казва балетмайсторът.
 
А момчето си признава: „Разбира се, че съм изплашен. Това е голяма сцена, не като онези, на които обикновено танцувам. Там има професионални танцьори и не мога да се изложа пред тях.“, казва момчето.

Големият ден! Операта във Владивосток е разпродадена. Притеснението е осезаемо. Семейството на Семьон е тук, разбира се.

 „Това е моят шанс. В балетното училище казват, че това е шанс веднъж в живота и тогава не повярвах. Сега не мисля така.“

Може би Семьон ще танцува един ден на международната сцена?