/ Istock
Съпрузи от САЩ откриха оригинален начин да избегнат семейните кавги и да намалят нивата на стрес, съобщи „Мирър”.

34-годишната Рейчъл Шепърд-Охта и 37-годишният Марли решили да провеждат редовни семейни планьорки по съвет на психолог. Планьорките се провеждали всеки четвъртък сутрин, когато по-голямото дете е на училище, а по-малките още спят. През седмицата двойката записва всички моменти, които са искали да обсъдят - от взаимни претенции и благодарности до планирането на пътуванията и честванията на рождените дни.

Всяка среща започва с думи на благодарност един към друг. „Марли започна да ме цени повече, защото започна да разбира колко много задачи трябва да решавам сама“, казва Рейчъл.

Казваме си какви задачи сме изпълнили през седмицата и си благодарим. След това разглеждаме какво трябва да се планира. Всеки се заема с това, което му е по-присъщо. След това преминаваме към неотложни въпроси, като записване на лекар.

Според жената подобни срещи правят живота на семейството по-организиран. Марли добави, че срещите за планиране помагат да изразят недоволството си един от друг в определени моменти и да се отърват от скандалите през седмицата.

 
БГНЕС