Есента е в разгара си и хубавото време навън предразполага към разходки сред природата и „улавяне“ на последните слънчеви лъчи. Ако все пак обаче искате да разнообразите почивните дни или свободното си време след работа с интересни събития, то новия епизод на уеб поредицата за градска култура Urban Life е точно за вас. В него водещият Алекс Петренко споделя някои интересни идеи за мероприятия, които ще се състоят в столицата до края на месец октомври.

Да разпуснем с хубава музика на DRUM and JAZZ 2018

Drum and Jazz е първото по рода си събитие на родна земя, което се превърна в нарицателно за един нов тип забавление, представящо с вкус съчетания от стилове като дръм енд бейс, джаз, класически рок’н’рол, експериментален и IDM звук, български фолклор и други. И тази година програмата е интернационална – ще има гости и от България, и от чужбина. Събитието ще се проведе на 26 октомври, а повече за него можете да откриете тук.

Храна за душата - на театър през октомври

Новият театрален сезон предлага поредица от нови и вече утвърдени заглавия, а програмата на Народния театър е повече от богата и разнообразна. Сред постановките, които можете да посетите са „Нощна пеперуда“, „Аз плащам“, „Пътят на Афродита“, „Лисичета“, „Господин Ибрахим и цветята на Корана“, „Крадецът на праскови“, „Три високи жени“, „Бащата“, „Лунатици“ и много други. Пълната програма можете да разгледате тук.

„Urban life” е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях всеки четвъртък водещият ще сервира своите горещи предложения за „вървежни“ барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура.

И още:


Светът е голям и пица дебне отвсякъде (ВИДЕО)

Топ 3 места за вкусен и засищащ уикенд брънч в София (ВИДЕО)

Ако обичате кафе, посетете тези места в столицата (ВИДЕО)

Какво е крафт бира и има ли почва в столицата? (ВИДЕО)