Лишаването на организма от основни хранителни вещества може да навреди на здравето
Лишаването на организма от основни хранителни вещества може да навреди на здравето / ThinkStock/Getty Images
Спазването на диета и лишаването на организма от основни хранителни вещества могат да навредят на здравето и психиката, съобщи Лайф.

Как да отслабнем, ядейки всичко
 
Американски диетолози и специалисти по здравословно хранене смятат, че строго дозираният прием на храна лишава организма от повечето хранителни вещества и в края на краищата уврежда физическото и психичното му състояние.

Разкриха кои диети са по-безвредни и ефикасни

Проследяването на нивото на ситост и голямата физическа активност позволяват по-бързо да се постигне идеална физическа форма
Проследяването на нивото на ситост и голямата физическа активност позволяват по-бързо да се постигне идеална физическа форма ThinkStock/Getty Images

Анализът на десетки изследвания, свързани със спазване на строги диети, показа, че освен намаления индекс на телесна маса, са налице също странични ефекти, като нарушен обмен на веществата.

От крехки кукли до пищни дами: Звездите, които винаги са секси (СНИМКИ)

диета тяло
При строгите диети освен отслабването са налице също странични ефекти, като нарушен обмен на веществата Thinkstock/Getty Images

При това водещите американски диетолози мислят, че проследяването на нивото на ситост, що се отнася до приема на обичайни хранителни продукти, и голямата физическа активност позволяват по-бързо да се постигне идеална физическа форма без строги диети, при които консумацията на някои храни е забранена.

Днес е полезно, утре – вредно: 9 мита за здравословното хранене
 
По мнението на специалистите, "вслушването" в собствения организъм, консумацията на тлъсто или солено, без да се преяжда или да се злоупотребява с някои продукти, е по-важно от посещенията на лекарски кабинети, когато се опитваме да отслабнем възможно най-бързо.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА