Стинг
Стинг / Gulliver/Getty Images
Стинг се завръща с нов албум на 19 ноември - "Bridge" (Мост) - метафора на желанието да преодолееш трудностите, предаде АФП.

Англичанинът, който е гражданин на света, преживява особено зле решението на Великобритания да разруши мостовете с Европа.

"За мен Брекзит е трагедия. Мъчно ми е за моята страна. Знаем, че това ще е бедствие - каза Стинг пред АФП в Париж между серия от концерти от Атина до Лас Вегас.

"Отнеха на младите британци възможността за преживявания в Европа. Това е пълно безумие".
 
Стинг не одобрява и популистките движения, както и антиваксерите. Изолацията през пандемията не е вдъхновила пряко албума му, но проблемите са отразени в някои от темите. Записите от дистанция за Стинг не са нещо ново - и преди се е случвало някои от музикантите да са на различно място.

Мостовете създават връзки както между индивидуални хора, така и между поколения. От шестте деца на Стинг пет са тръгнали по артистичен път - две са актьори, две музиканти и едно режисьор. Последното обаче иска да стане "ченге", споделя с усмивка Стинг. "Той казва "вие всички сте творци, а аз искам да съм полезен", обяснява музикантът.

Мост е и музикален термин - мелодичен преход, изкуство което преминава през джаз, рок или фолк.

Сега обаче идва ред на концертите с публика. "Трябва да изпълня всички отложени ангажименти заради пандемията. Това може да отнеме 18 месеца, но такъв е животът ми - на път съм от 1976 г.", каза Стинг.
 

Предстои му да премине още много мостове.
БТА