Someday на Джъстин Бийбър е парфюмът на 2011 г.
Someday на Джъстин Бийбър е парфюмът на 2011 г. / снимка: Reuters, архив

Ароматът на Джъстин Бийбър, носещ името "Someday", беше избран за парфюм на 2011 година.

Канадският певец успя да покори още един връх, освен музикалния. Парфюмът на изпълнителя се превърна в най-продавания звезден аромат за годината. Бийбър постигна рекордни продажби в интернет с постъпления от 3 милиона долара само за няколко седмици.

За такъв огромен успех звездата трябва да благодари не само на огромната си армия от почитатели, които се втурнаха да купуват аромата, но и на рекламната компания, която заля цял свят, пише БГНЕС. Първоначално беше обявено, че част от приходите от продажбите ще бъдат за благотворителност, което също изигра голяма роля, особено във време на финансова криза.

Що се отнася до уханието, то може да се определи като цветно-плодов. Парфюмът съдържа нотки на круша мандарина и червени горски плодове, допълнени от ванилия и жасмин. Опаковката на "Someday" за малко да стане повод за звезден скандал, след като се установи силна прилика между флакона на Бийбър и този на тоалетната вода на Марк Джейкъбс.

Двамата явно успяха да се споразумеят и да не вдигат много шум около историята. Преди тийн идолът такъв завиден успех в парфюмерийната индустрия беше постиган само от "Glow" на Дженифър Лопес.