Лорън Санчес е подала молба за развод със съпруга си Патрик Уайтсел
Лорън Санчес е подала молба за развод със съпруга си Патрик Уайтсел / Gulliver/Getty Images
Най-богатият човек в света Джеф Безос и съпругата му Макензи постигнаха споразумение за развода си на стойност 35 млрд. долара - рекордна сума при бракоразводно споразумение според Би Би Си (BBC).

Как изглеждат жените до най-богатите мъже в света (СНИМКИ)
 
В началото на януари стана известно за плановете за развод на Безос и съпругата му Макензи след 25 години брак. Медиите съобщиха, че Безос е узнал за журналистическото "разследване" на таблоида "Национал Енкуейер", което обвинява собственика на "Амазон" в романтична връзка с бившата телевизионна водеща 49-годишната Лорен Санчес. Според самия таблоид негови представители са се свързали с бизнесмена и са съобщили за събраната информация за него само 48 часа преди публичното обявяване на развода.

Лорън Санчес: Пищната красавица, сочена за любовница на Джеф Безос (СНИМКИ)

Лорън Санчес
Лорън Санчес / Gulliver/Getty Images

Самата Лорън Санчес също е подала молба за развод ден след като развода на Безос стана окончателен, съобщава Ти Ем Зет, цитиран от РИА Новости. "Лорън Санчес направи крачка към свободата и Джеф Безос, защото подаде развод със съпруга си Патрик Уайтсел", пише таблоидът.

Кои са най-богатият мъж и най-богатата жена в света?

Джеф и Маккензи Безос
Джеф и Маккензи Безос се развеждат след 25-годишен брак / Gulliver/Getty Images

Макензи Безос обяви в четвъртък, че тя и нейният съпруг са се съгласили, че в процеса на развод бизнесменът запазва 75% от акциите на компанията, притежавани от семейството, и правото да гласуват за акциите на съпругата си (около 4%), тя също му дава своя дял във Вашингтон Пост и в Блу Ориджин. В документ, публикуван на уебсайта на "Амазон" за постигане на споразумение, се казва, че молбата за развод е подадена на 4 април и трябва да бъде преразгледана в рамките на 90 дни.

 "Благодарна съм, че разтрогването на брака ми приключи“, написа Макензи Безос в Туитър, в първия и единствен пост в профила си, създаден този месец.

Джеф Безос обвини таблоид в шантаж и изнудване
 
Джеф Безос също остави туит с положително отношение и благодарност към дългогодишната си половинка.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС