Slow на Кайли Миноуг е най-секси песен
Slow на Кайли Миноуг е най-секси песен / снимка: Reuters

Песента на Кайли Миноуг Slow беше определена за най-секси парче. По повод Свети Валентин Асоциацията на композиторите, текстописците и музикалните издатели PRS for Music състави класация на най-секси песните, които са били пускани най-много във Великобритания през изминалата година.

В класацията попада и песента на Кристина Агилера Dirty, която е на второ място, а на трето е You Sexy Thing на "Хот Чоколейт".

В топ пет попадат още песните на 50 Сент Candy Shop и Lady Marmalade на Пинк, Кристина Агилера, Мея и Лил Ким.

Песента на Кайли Миноуг Slow е най-пускана в интернет, по радиото и по телевизията. Песента излезе през 2003 г. и беше пилотното парче от албума Body Language, който беше приет положително от критиката. Песента оглави класациите в цял свят, включително във Великобритания, Австралия, Дания и Испания, отбелязва БГНЕС.

В класацията на PRS for Music попадат още песните на Род Стюарт Do Ya Think I`m Sexy, на Мадона Like A Virgin, на Бари Уайт Can`t Get Enough of Your Love Babe, на Бритни Спиърс I`m a Slave 4 U и Sexyback на Джъстин Тимбърлейк.

"Музиката може да бъде афродизиак за хората, особено, когато те са в романтично настроение, а песента Slow на Кайли изглежда е уцелила точната рецепта. Аз лично предпочитам стари класики като You Sexy Thing на "Хот Чоколейт" или Can`t Get Enough of Your Love Babe на Бари Уайт, но какъвто и да е музикалният ви избор, със сигурност в класацията на PRS for Music има за всекиго по нещо", заяви председателят на асоциацията Гай Флечър.