/ iStock/Getty Images
Много хора използват карантината заради коронавирусната пандемия, за да овладеят нови хобита. Изключение не прави и симпатичният Даръл - куче, в чиито жили тече кръвта на питбул, бордър коли и австралийска овчарка, успяло да усвои тънкостите на скейтборда по време на изолацията, пише в. "Дейли стар".

Осемнадесетмесечният Даръл, който живее със стопаните си Хейли и Ник Адеър във Вашингтон, САЩ, кара скейтборд по 20 минути пет дни седмично. Кучето е във възторг от новото си хоби и до такава степен е "надобряло", че собствениците му осигуряват два дни в седмицата, през които лапите му да отмарят.
Сред брилянтните техники, демонстрирани от Даръл, е оттласкването с помощта на задната лапа.
 

Хейли Адеър разказва, че е "запознала" четириногия си питомец със скейтборда, надявайки да направи карантината по-интересна и за двамата.

"Първоначално му взехме малък скейтборд. След като свикна с него, стана ясно, че Даръл е готов за стандартен скейт. Заниманието му ни предоставя чудесна възможност да прекарваме време заедно. Карането на скейтборд е стимулиращо за Даръл и допринася за подобряването на баланса му. На мен също ми помага, предоставяйки ми възможност да се откъсна за половин час от работата и да го погледам как кара. Всички заедно много се забавляваме", споделя стопанката.

Хейли Адеър допълва, че всеки път, когато види скейтборд, Даръл побягва и скача върху него. Кучето освен това се вълнува и от срещите с "колеги". Понастоящем косматият скейтбордист се учи да насочва своята дъска на колелца.
 

Стопанката на Даръл е направила профил в Инстаграм, в който качва видеозаписи на скейтърските му подвизи. Хейли Адеър казва, че с клипчетата се надява да разведри потребителите в сегашното време на несигурност.
БТА