/ netinfo
Групата "Дайър стрейтс" може да се сформира отново по повод въвеждането й в Залата на славата на рокендрола, ако трябва да подготви свои изпълнения за церемонията, съобщи Контактмюзик.
 
Басистът на "Дайър стрейтс" Джон Илсли заяви, че е твърде рано да се обсъждат каквито и да било планове за престижното събитие, но намекна, че сформирането отново на бандата е възможно.

Великолепно шоу на “The Dire Straits Experience”
 
"Не знам какво ще се случи", довери той пред сп. "Ролинг стоун". "Вестта бе изненадваща. Трудно ми е да направя прогноза. Трябва да обсъдим този въпрос и да преценим възможностите", посочи още Илсли.
 
Илсли разкри, че бил шокиран, когато научил, че бандата ще бъде въведена в Залата на славата на рокендрола. Той поясни, че винаги е смятал, че Залата е като клуб, до който изключително трудно можеш да получиш достъп. "Това е като клуб, към който често насочваш погледа си и си казваш "Чудя се как може да се влезе там", каза Илсли. "Сега вече знам отговора на този въпрос", добавя той.
 
Групата ще бъде въведена в Залата на славата на рокендрола заедно с "Бон Джоуви", "Карс", "Муди блус", Нина Симон и Розета Тарп. Илсли ще бъде почетен заедно с бившите членове на "Дайър стрейтс" Марк Нопфлър, Пик Уидърс, Дейвид Нопфлър, Алън Кларк и Гай Флечър.
БТА