/ iStock/Getty Images
Холандската полиция откри семейство от 7 души, скрито в мазето на отдалечена селска къща, където, според сведенията, са прекарали години "в очакване на края на света", информира АФП.

Открит е мъж, за когото се смята, че е баща на семейството, и шест негови деца на възраст между 18 и 25 години близо до село Руйнерволд в северната провинция Дренте. Полицията арестува 58-годишен мъж , но той не е бащата.

"Никога досега не съм срещал нещо подобно", каза на пресконференция местният кмет Роджър де Грут.

"Полицията започна разследване, след като получи сигнал от загрижен човек за условията на живот на семейството" и откри хората, каза де Грут.

Най-безопасните страни в случай на апокалипсис

"Те са живеели изолиран начин на живот", каза той и добави, че местоживеенето им е било в чифлик през последните девет години. Няколко от децата "не са били вписани в родовия регистър" или официално регистрирани.
Много въпроси остават без отговор и полицията разследва "всички сценарии", добави кметът.

Някои от откритите „не са имали представа, че съществуват други хора“, информира местната телевизия.

Защо толкова харесваме филмите за края на света?

Полицията е била сигнализирана, след като мъж на около 25 години, за когото се смята, че е най-големият син на семейството, влиза в селски бар в неделя вечерта. Разстроеният мъж, немит и облечен със стари дрехи, казва, че "той не е бил навън“ през последните девет години", заявява собственикът на бара Крис Вестербек. "Той каза, че никога не е ходил на училище и изглеждаше много объркан. Говореше по детски", казва Вестербек.

Древният страх от края на света в холивудските филми

Мъжът му казал, че е избягал и спешно се нуждае от помощ. Тогава съдържателят на бара се обадил на полицията.

След разследване полицията открила скрито зад шкаф стълбище, водещо към мазе. В него са се криели мъж, за когото става ясно, че е бащата на семейството, и още петима, за които се смята, че са негови деца.
БГНЕС