Любовта към чашката е била муза за много талантливи хора. Някои от тях са се борили с този порок, а други са вярвали, че на дъното на бутилката са гениалните идеи. Ето кои са известните личности, които твърде често са посягали към чашката:

Ърнест Хемунгуей

Ърнест Хемунгуей е един от най-вдъхновяващите и влиятелни писатели. Но авторът на „За кого бие камбаната“ е бил толкова известен с писането си, колкото и със слабостта си към чашката. Когато например е живял в Куба е обожавал да пие дайкири, мартини и мохито. А според някои коктейлът Блъди Мери дължи името си именно на Ърнест Хемунгуей, който кръстил напитката на жена си Мери Уелч, която постоянно се ядосвала, когато виждала мъжа си пиян.

Хемунгуей
Gulliver/Getty Images

Винсент Ван Гог

По времето на Ван Гог много от художниците са пиели абсент. Дали заради тази напитка или не, художникът е страдал от депресия и вероятно биполярно разстройство. Често е имал халюцинации и една от версиите е, че са е самоубил именно заради тях.

Звездите, които успяха да се спасят от алкохола и наркотиците (ВИДЕО)

Стивън Кинг

Стивън Кинг има над 350 милиона копия на книгите си. Той признава, че след успеха на две от книгите си, които е написал под влиянието главно на алкохол, е изпитвал страх, че няма да успее да постигне същите резултати. Започнал е да пие постоянно, да пуши по две кутии цигари на ден и да експериментира с дози кокаин. За щастие, след дълга бора със зависимостите си, Стивън Кинг успява да излезе от дупката и да напише едни от най-добрите книги на 21-ви век.

Стивън Кинг
Gulliver/Getty Images

Лорд Байрон

Джордж Гордън Байрон е известен не само с творчеството си, но и бурния си живот. Той е признавал, че е написал някои от най-добрите си стихотворения под влиянието на джина, но ни най-малко не се е притеснявал от хорското мнение. Едно от най-известните му изказвания е: „Разумният човек трябва често да се напива, защото истинският живот е в опиянението“.

Холивудски звезди, водили битка с алкохолната зависимост (СНИМКИ)

Борис Елцин

През 1995г. тогавашният руски президент Борис Елцин така се напива, че охраната му го открива по гащи, на метри от Белия дом, докато се е опитвал да спре такси. През 2010 една от дъщерите му, Татяна Юмашева, обясни, че според нея баща й е пиел много, заради огромния стрес, на който е бил подложен.

Франк Синатра

Съдейки по думите на биографа на Франк Синатра, той е пил по бутилка уиски на ден. Всички са му казвали, че трябва или да спре с пиенето или да пие в умерени количества. Синтра не ги послушал, а просто заменил уискито с вино.

Франк Синатра
Gulliver/Getty Images

Джоузеф Маккарти

Джоузеф Маккарти е американски сенатор, известен с преследванията на симпатизанти на комунистите и на заподозрени в шпионаж в полза на СССР. Той е обожавал да пие, а през последните си години живот е посягал на чашката от сутрин до вечер. Умира на на 47 години от хепатит и цироза на черния дроб.


И още:

5 холивудски звезди, които са били на косъм от смъртта (ВИДЕО)

Звезди, които са имали проблем със закона (СНИМКИ)

Пет известни личности, които се заразиха със СПИН (ВИДЕО)

Даниел Радклиф играл Хари Потър пиян

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук