Сценаристът на “Борат” прави комедия за Евровизия
Сценаристът на “Борат” прави комедия за Евровизия / netinfo

След като в събота приключи поредната Евровизия, от САЩ дойде новината, че ще бъде заснета комедия за популярния конкурс за най-добра песен на Европа, съобщава филмовото списание “Варайъти”.

Сценаристът на “Борат” Дан Мейзър и продуцентът Деймиън Джоунс са се споразумели да снимат филма с фирмата Working Title Films. За много европейски страни участието в Евровизия е традиция и част от културата още от 1956 г., когато в швейцарския град Лугано се провежда първият конкурс, припомня БГНЕС. Победата на Евровизия донесе на някои популярност, например на АББА и на Селин Дион, но много пък лауреати след триумфа изпаднаха в забвение за европейските слушатели.

За много европейски страни участието и класирането в конкурса е въпрос на престиж. Победата на сръбкинята Мария Шерифович на 52-ата Евровизия отекна шумно в Сърбия, която след тежката политическа криза все пак има причина да празнува и да се гордее. Че това е наистина така, говори и фактът, че над 50 000 души посрещнаха Мария пред сградата на кметството в Белград, пише хърватският вестник “Ютарни лист”.